torstai 20. elokuuta 2015

Analyyttinen ja holistinen myyjä

20.8.2015

Sen lisäksi, että esimiehen ja kouluttajan kannattaa ottaa huomioon myyjien erilaiset opiskelutekniikat ja parhaat oppimistilanteet sekä oppimistyylit (visuaalinen= näkemällä, auditiivinen= kuulemalla, kinesteettinen= liikkeen ja tekemisen avulla, taktillinen= käsin tekemisen ja koskettamisen avulla), kannattaa huomioida onko myyjä holistinen vai analyyttinen oppija ja työntekijä.

Analyyttinen myyjä etenee mielellään yksityiskohdista kokonaisuuksiin, kun holistinen myyjä etenee puolestaan kokonaisuuksista yksityiskohtiin. Tästä syystä kouluttajan ja esimiehen kannattaa ottaa huomioon opeteltavan asian esittelyssä selkeä jako ja esitellä opetettava asia ensin käsite- tai otsikkotasolla ja antaen siitä seuraavaksi lyhyen kuvauksen esittelemällä periaatteet, eri vaiheiden pääkohdat ja tekijät sekä lopuksi yksityiskohdat kuten esimerkiksi lehtiartikkeleissa. Näin sekä analyyttinen, että holistinen oppija saa koulutustilanteesta parhaalla tavalla tarvitsemansa tiedon.

Yksityiskohtiin keskittyvä analyyttinen myyjä haluaa tietää yksityiskohtaisesti käsiteltävän asian osat ja hän etenee yksityiskohdista kokonaisuuteen. Analyyttinen myyjä tekee yleensä yhden asian kerrallaan loppuun asti. Tarkkana ihmisenä hän ei pidä epämääräisistä kysymyksistä ja tarvitsee tietoja ja faktoja päätöksen tekoon.

Kokonaisuuksien kautta oppiva holistinen myyjä haluaa tietää ensin asiakokonaisuuden ja kurssin rungon, jotta ymmärtää mihin opeteltava asia liittyy. Lisäksi holistinen myyjä haluaa tietää mitä hyötyä opeteltavasta asiasta on eli kuinka tärkeä se on hänen onnistumiselleen. Holistinen myyjä lukee tekstistä pääasiat ja liittää ne henkilökohtaisiin kokemuksiin. Holistinen myyjä tekee tunnepitoisia päätöksiä ja hän voi tehdä useita asioita yhtä aikaa edeten aina kokonaisuudesta yksityiskohtiin.

Päivän harjoituksena voit tehdä Tietoisen syvähengityksen harjoituksen: http://www.joustavamieli.com/2012/05/uusi-tietoisuustaitoharjoitus-julkaistu.html .


Menestystä päivääsi!
Valmentajasi
¤TrainEtta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti